onsdag 28 juli 2010

Ljuvliga Öland!!

Här kommer lite bilder från våran underbara vecka på Öland!!


Start från Herrljunga. 2 glada killar nerbäddade med var sin film i bilen. Så skönt för då blir det lite lugn och ro i bilen och vi vuxna får lov att prata.



Badlandet erbjöd rutchkanor både för stora och små. Skitroligt!! Om det inte syns så är det jag och Bobo i fritt fall.



Piratlandet var också grymt bra, massor av roliga rutchkanor här också.

Djurparken gick vi också igenom, här fanns det massor av härliga djur att kika på. Här fångar jag tigerhanen när han tar sig ett svalkande dopp.

Tivolit blev en favorit och tack och lov var det lite folk så killarna kunde åka om och om igen i 3 dagar!!

Borgholms slott blev det en tur till. Härligt att promenera runt i ruiner från 1600 talet!
Öland har ju ganska mycket att erbjuda, här hittade man minigolf överallt efter vägen. Här hittade vi en rolig äventyrsgolf.

Gokart blev det också 2 gånger denna veckan. Här erbjöds det Minikart för Musse, Juniorkart för Bobo och vanlig gokart för mig och Donny. Killarna var helt lyriska!!

Denna fantastiska soliga vecka avslutades med bad i havet på Böda sand och en ljuvlig måltid på resturangen presis vid havet.
Öland blev verkligen en favorit så hit kommer vi återkomma!!


Öland dag 4 & 5, 12-13 Augusti!!

Helt förstummad av det ljuvliga vädret som finns ovan oss, sol, sol och åter sol. När vi packade för denna veckan så trodde vi absolut inte att det skulle bli en sol & bad vecka!! Men vi har verkligen tajmat en riktigt bra sol vecka.
I går tillbringade vi den 3:e och sista dagen i parken. Karuseller, djur men framför allt badland & Piratland för nästa hela slanten.
Jag är en riktig badkruka i vanliga fall, men när temperaturen stiger och solen gassar, då är det ljuvligt att bada och ge sig hän åt alla roliga rutchkanor som man hittar här.
Jag och Bobo gick och handlade glass, men den han man inte äta för denn rann iväg...då är det varmt!!

Idag packade vi åter badkassen för att ta en liten tripp till Böda Sand, En fantastisk badstrand uppe på norra Ölands västra del, 3 km lång. Badade i poolen 25 grader, barnpoolen 30 grader och självklart havet 19 grader, nice!! Vi har haft ännu en oförskämt underbar dag här på ljuvliga Öland. Denna dag avslutades på Böda Sand i deras stora lekpark, till barnens lycka, gott grillat hemma i stugan till kvällen, vitt bubbel samt en fet Irish Coffeé, ja jag klagar verkligen inte!!

Öland dag 3 11/8

Ytterligare en fantastisk dag. Det enda som skilde denna dagen mot gårdagen var att det var ännu varmare idag och inga moln i sikte!!
Vi har tillbringat 8 timmar i parken. Alla favoriter har vi gjort idag igen, tåget, tivoli, badland och avslutat på klätterbanan.
I dag blev det mer bad då det var otroligt varmt och skönt. Jag har åkt massor av roliga, snabba, branta rutchkanor med Bobo.

Djuren har vi kollat på igen, tror alla finns i kameran nu!!

Tivolit har vi också gått igenom ett flertal gånger, denna veckan är det inte så mycket folk så det är bara att åka och åka utan att köa...det är grejer det!!

Nu är räkorna framdukade oh vinet kallt, så nu skall vi njuta av ännu en jumm kväll på Öland!!

Dag 2 -10 Augusti

Vilken ljuvlig dag...Solen har strålat från en klarblå himmel. Vi har varit i den härliga parken idag, djur, tivoli, bad och massor och massor mer!!

Sammanfattar dagen med 3 ord: SOL, BAD och ÄLSKAR MIN FAMILJ!!

Kramar till er alla, Tessan

Öland Måndag 9/8

Vaknade kl 09.00 av nybryggt kaffe, färska frukostfrallor och nykokta ägg, mums. Vädret var som vi hade trott, mulet men varmt. Bestämde oss för en biltur mot Borgholm.

Första stoppet för dagen blev Borgholms Slott- så underbart mäktigt att vandra runt i ruiner. Lunchstop inne i Borgholm på Capten Cruise- toppen buffe med massor av godsaker. En av de få buffeér som jag ätit som innehöll både kyckling, fläskfilee, fisk, köttbullar och falukorv. Så gissa om våra killar var nöjda!!

Bilen rullade sedan vidare mot norr och uppe i Hjälmstad blev det ytterligare ett stop på Ölands Gokartcenter...Älskar verkligen att köra Gokart. För Musse fanns det minikart 5-7 km,för Bobo juniorkart 10-15 km och vuxenkart för mig och Donny... Så när vi lämnade gokart banan var alla nöjda och belåtna, killarna var helt saliga.

Ja, dagen går fort när man har kul så nu var det dax att ge sig hemmåt för en myskväll i stugan. Idag kommer det bli gott grillat, resten av mitt goda vin från igår samt 2 nya härliga avsnitt av TrueBlood.

På återseende i morgon Kramar Tessan

Min födelsedag!!

Idag har det varit en härlig dag!! Födelsedag och resa till sköna Öland. Fick god frukost av mina killar idag på morgonen, en fin flaska vin, blommor och ett bidrag till scrapkassan...mycket trevlig present!!

Sedan var det dax att packa det sista och ge oss iväg till Öland. Här är det boende på Ölands safaricamp som gäller, en underbar 2 våningsstuga med utsikt över savannens djur!! Så skönt att bara softa idag, äta god mat och dricka mitt goda vin...
Nu har vi promenerat en skön kvällspromenad, barnen kollar på film,jag dricker självklart vin och blir uppassad på min dag. Senare blir det några avsnitt av True Blood med min bästa älskade sambo, han är verkligen grym!! Älskar dig mest :)

Natti alla på återseende på bloggen i morgon!!

1 år av saknad!!

Idag den 3/8 är det 1 år sedan min älskade farmor lämnade oss i stor sorg och saknad. Livet rullar på även om det är något som ständigt saknas i mitt liv.

Jag saknar min farmor så mycket. Denna hösten och våren har varit mycket turbolent och jobbig. Uppsägning, arbetslös, arbetsökande bla bla...Är så j***a trött på detta. Jag har verkligen saknat min farmors stöd och våra djupa pratstunder, något vi alltid delat. Farmor har alltid funnits där när jag behövt prata och bara få gråta av mig en liten skvätt...
Nu bär jag på saker som skulle vilja prata med henne om- men hon finns inte där!!

Känner en oerhörd saknad.... Älskar dig lilla farmor!!!


Danmark och The Reef!!

I Torsdags var vi med mamma och pappa, syrran och hennes kille i Danmark över dagen. Vi hade planerat att besöka det nya badhotellet, The Reef och resten av gänget skulle shoppa!!

Lyckan var ju fullstänndig när det första killarna ser när vi kliver på båten är Nicke Nyfiken i egen hög person. Massor av kramar blev det!!

Innan vi delade på oss blev det lite lätt lunch med goda kalla öl!!

The Reef var verkligen toppen, mycket trevligt och häftigt gjort! Här är Musse i det lite mindre poolerna med rolig rutchkana.

Den stora rutchkanan var riktigt rolig för både stora och små. Denna åkte man i med ringar, för 1 person eller dubbel för 2 personer. Fort gick det...

Härliga varma pooler fanns överallt!!

I den stora bassängen var det med jämna mellanrum vågmaskin och regn.

Utomhuspoolen bestod av bubbelpool + strömbana där man bara flöt med runt!

Efter flera timmars badande och avslutning med god middag var det dax att åka hem. Snabbfärjan var det som gällde. Vi fick dock en ganska gungig resa hem då det blåste friska vindar.
Rekomenderar verkligen The Reef- mycket roligt för både stora och små!!



tisdag 27 juli 2010

Egen tid!!

Det är verkligen ljuvligt att komma iväg lit själv när man har semester. Malin bjöd in till sommarens scrapkväll/natt för andra året i rad, detta är toppenkul och känns som en bra sommartradition.


Kvällen bestod av en underbar 3 rätters meny:
Ostgratinerad natchotallrik med saslsasås och guacmole
Grillspett på kyckling och fläskfilee, färskpotatissallad toppad med smörstekta kantareller
och sedan avslutades menyn med en
Keylime pie med färska narodlade bär och grädde!!

4 st tävlingar fanns också med på kvällens program: Det skulle liftas, inspireras av kvällens desert, skiss samt skapa något från välkomskittet!!


Här är några av de layouter jag skapade under kvällen:


En underbar blå sommarLO på Musse och Alicia som tar sig ett svalkande sommarbad!! Detta är också mitt bidrag till tävlingen hos http://www.scraphuset.se/ som handlar om sommar!!

En layout som är skapad med inspiration från en härliga Emmelie som är grym på att använda många foton på ett fantastiskt sätt- jag lyckades väl OK men föredrar nog att scrapa med 1 kort i taget!! Mitt bidrag till skissen på http://www.svenskscrapbooking.se/

Den 3:e layouten jag skapade var utifrån ett färgtema/tävling hos http://www.stellas.se/
Rosa, gult och blått!! En riktig sommarbild med solen gassande från en klarblå himmel!!

Kvällen tillbringades med Marianne och Ann också och det var verkligen underbart att bara scrapa och ha det skönt tillsammans!!

Malin hade verkligen skapat de bästa förutsättningar för en mycket lyckad kväll!!

Tack vännen:)

Återkommer gärna nästa sommar igen......



måndag 12 juli 2010

Före & Efter!!

Jag har alltid haft en passion för böcker, har läst sedan jag var 7 år! Böckerna har alltid varit en del av mitt liv. När vi flyttade till huset 2000 så åkte de ner i Ica kassar och sedan har de stått på vinden i 10 år. Under inredningsperioden har jag funderat och funderat vart mina böcker en dag skall stå- men inte riktigt hittat någon bra plats. Men för 1 månad sedan kom jag äntligen på det...i hörnan i sovrummet!! Så planen sattes igång och bokhyllor inhandlades på Ikea.

Före:
Äntligen skulle denna hemska klädställning bort och bytas ut mot härliga böcker!!
Efter:

Och så här blev resultatet...Jag är skitnöjd!! Fick äntligen plocka fram den härliga fårfällen som jag fått oberedd av min farbror- den skickades på beredning för 5 år sedan och har nu äntligen fått sin plats!!


Fredagsmys!!

Fredagsmys är något som vi har infört hemma hos oss!! För oss vuxna brukar det bestå av något gott drickbart i glaset och för barnen godis såklart. Men idag var det verkligen fredagsgodis till mamma. Spårade och hittade mitt paket i Herrljunga i eftermiddag- massor av nyheter direkt från USA!! Basic Grey senaste serie Oliver, Bo bunnys senaste och mycke annat smaskigt. Så ikväll blir det scrapbooking för hela slanten...Vilken lycka!!




För stora och små!!

För ett tag sedan öppnade LEO´s LEKLAND äntligen i Borås!! Idag var det mulet och regnigt så vi styrde kosan mot Borås. Jättefint lekland, alldeles nytt och frächt. Barnen lekte i flera timmar och jag och Donny fick också vara med. Ett ställe som jag verkligen rekomenderar för familjen, bra lunch/cafe med BRA priser, inträde för barn 100:- /obestämd tid och härligt stora ytor.







Manlig layout!!

Hittade en tävling hos Scraplagret som jag tyckte var lite kul: Manligt+färg(blå,grön,brun)

Manligt är inte helt enkelt då jag gärna använder både blommor och bling på mina alster, detta fick man inte använda på denna tävling! Men jag har valt att scrapa om min pappa samt gjort den enkel och stilren. Färgerna tycker jag också är lite manliga!!


Dt alster med många foton!!

Idag bloggar jag på Landstoken ett alster med många foton!
När jag scrapar så finns det oftast bara ett foto på mina layouter. Men ibland önskar jag att jag kunde få till det med fler foton, som ett kollage. I ett HP program hittade jag massor av härliga mallar där man kunde lägga in sina kort och sedan skriva ut en hel A4 sida. Passade mig perfekt.
Så idag har jag med sommriga gul/blå papper från October Afternoon skapat ett alster med hela 13 foton.

Jag har rivit det ena pappret och använt mig av en kantstans på det andra. Lite blandade dekorationer och stickers/Thickers. En text rub-on + lite egenskriven journaling. Korten har jag ramat in med svart penna för att förhöja kanterna.
Väldigt roligt att samla midsommar-2010 på ett enda alster!!

Kramar Tessan

söndag 11 juli 2010

Scrap- Perra

Genom Scrapmyran och hittade jag till denna nya webbutik på nätet Scrap-Perra!! Här hittade jag härliga nyheter och en rolig tävling!!


Man ska skapa ett alster genom att inspireras av denna bild:
Mitt alster handlar om killarnas coola kusin Malin som numera kan titulera sig som sångare i ett rockband!! Hur fräckt är inte det när man är 14 år!!



Kramar Tessan


lördag 10 juli 2010

Grodans skisstävling!!

Hittade en härlig skiss/tävling hos Grodans som jag hoppade på, tävlingen avslutas idag!!

Min tolkning av skissen; från en tidig sommardag tillsammans med Fam Dahlgren i Malsjön. Bobo och Oliwia fikar och kollar in glasögon.
Jag har använt mina absoluta nya favorit papper och stickers från
ECHO PARK PAPER. Underbara papper i härliga sommarfärger!!

fredag 9 juli 2010

Borås djurpark!!

I går var jag och killarna i Borås Djurpark!! Perfekt väder- mulet och ca 22 grader!!
Alla aktiviteter gjorde vi- Tåget, lekparkerna-köra traktor-grävmaskinerna(nya för iår) alla djuren, mat och fika+ ponnyridning och inte nudda marken banan!!





Nu väntar ytterligare en helg utan Donny!! Tråkigt att vara hemma 2 helger i rad själv...men det är ju gött med lite extra pengar också!!
Det blir väl sjön i morgon om solen kikar fram och på kvällen kommer mamma för att kolla på Twilight filmerna....