måndag 29 november 2010

Triss i vänner!!

Ett härligt kort på 3 härliga vänner!!

Min goa svägerska Birgitta och hennes underbara dotter Malin....

Så härligt att ni finns i mitt liv!!


torsdag 25 november 2010

Godispaket från USA!!

Igår kom det massor av godsaker till mig från USA! Underbart när dessa paket kommer. Eftersom frakt och tull går på en del så brukar vi vara ett gäng som beställer samt att jag brukar handla mycket för att det skall vara någon ide! I mitt paket den här gången fanns det massor av nyheter från Basic Greys senaste serier " Curio" & "Marjolaine" samt papper och dekorationer från Jillibean soups serie Monster stew!!

Som det är just nu så är det bara mitt DT uppdrag hos Pappersbiten som får sin tid. Oftast på kvällarna så är jag för trött efter fullspäckade dagar. Detta resulterar alltid i soffan med en kopp te. Det är inte fy skam det heller men jag saknar att pyssla...

Förhoppningsvis så kan detta godispaket sätta fart på inspirationen och engagemanget.... Så förhoppningsvis lite lfler ayouter i bloggen framöver....



onsdag 24 november 2010

Skapa efter en skiss!!

Idag visar jag på Pappersbitens blogg hur jag brukar tolka en skiss! Jag ritade en ganska enkel skiss som ger lite utrymme för egna dekorationer!

Min första LO är ett familjekort från i somras. Här har jag valt att tolka skissen presis som den är! Ett perfekt kort som beskriver min känsla över min familj! Här har misten och symaskinen kikat fram igen.

Roligt att lägga titeln i en cirkel!

Detaljbild!

Min andra LO är på Musse i somras när han är i Malsjön och glider runt i sin Blixten båt! Här har jag vridit på skissen och fått fram en helt annan LO. Samtidigt så ser man klart och tydligt att båda layouterna är tolkade av samma skiss!!

Detaljbild, bling, band, blommor och knapp. Även här mist och symaskinsömm.
Ni hittar det mesta av metarialet hos Pappersbiten.




måndag 22 november 2010

80- tals fest!!

Här kommer ett litet bildbevis från helgens sköna 80-tals fest!! Jag min nöt fick med mig kameran utan minneskort, så denna bilden är "stulen" från Freidas FB sida!!

Frieda & Joanna på ett strålande partyhumör. Festen var toppen- God mat och massor av dryck!! Självklart svängde vi våra lurviga på dansgolvet till ljuv 80- tals musik!!



lördag 20 november 2010

Kort med Washitejp!

Det har duggat tätt det sista med olika födelsedagar och farsdag! Jag har gjort en mängd olika kort enbart med washi tejp. Har man ont om tid så är det riktigt toppen och går fort!

Idag står det en 80-tals fest på listan hos Frieda som fyller 30 år. Ska bli riktigt roligt.

Önskar alla en härlig fortsatt helg!!





fredag 19 november 2010

Svåra ord!!

I veckan bloggade jag ett DT alster för Pappersbiten. Skolfoton del 2. Denna gången använde jag mig av ett stort foto som jag kapade ner så det blev långt och smalt. En annorlunda och rolig storlek.

Jag använde massor av mönsterpapper från MMe senaste serie- Alphabet soup. Jag gjorde flera remsor som jag satte i hop. Ett enkelt sätt att få ihop många mönsterpapper. Jag har också använt mig av die- cut från samma serie

Jag valde att scrappa om svåra ord som Bobo har haft. Orden är Oborås- Borås, Stjärna- Häna och Spinonera- spionera. Lite roligt att bevara dessa ord, någopt man garanterat kommer att glömma annars!!




tisdag 16 november 2010

5 års jubeleum!!

Idag firar Stayhard 5 år på marknaden...
Detta firade personalen med smörgåstårta och skumpa till frukost...

För er så har vi 20% på allt i webbutiken...Passa på att fynda idag!!

söndag 14 november 2010

Farsdag!!

Då var det dax att fira alla pappor! I våran familj har vi just nu en som försöker sluta snusa och detta är inte alltid helt roligt. Men idag var han på strålande humör!

Han blev ju på ännu bättre humör när han öppnade sina paket. 2 st läckra tröjor och ett armband från Stayhards egna klädmärke- nämligen Adrian Hammond. Kika in på sidan för att kolla in dessa läckerheter.

Ett armband i svart läder som är snurrat. Skitsnyggt!!

Middag bjöd mamma och pappa på i Falköping på Falbygdens ost. Ett mycket trevligt ställe med god ostbuffe massor av roliga godsaker att handla och nu även en jätterolig julmarknad med massor av härliga tomtar. Helt klart värt ett besök.
Efter detta åkte resten av familjen med hem till mamma och pappa för lite tårta och kaffe, själv åkte jag till gymmet för ett pass Salsa fitness, så skitroligt och jobbigt. När jag sedan kom hem så var middagen serveras, Oxfile med god bönröra och het tomatsås!!
Vilken juvlig dag- och nu skall vi avsluta den med en bra film!!


lördag 13 november 2010

Sommar..................

Idag när regnet öser ner blev jag sugen på att blogga en sommarlayout. Fotot är taget på morsdag när hela Bäck-familjen var och käkade middag i Alingsås. Killarna blev otroligt rastlösa på resturangen eftersom det tog 2,5 timmar att äta en 3-rätters. Servicen var inte helt snabb! Så vi gick ut på parkeringen och där körde killarna kast med liten " foppatoffel"...


Här hemma är det full rulle på veckorna, arbete som varvas av mer arbete, studier, aktiviteter och familjeliv. Och om inte detta vore nog så har jag en sur och grinig sambo hemma som har beslutat sig för att sluta snusa!! Ja tänk vad livet kunde vara enkelt om han bara beslöt sig för att snusa...Dumheter att försöka sluta när man bara blir grinig och inget rolig att vara med ....


onsdag 10 november 2010

DT layout med Skolfoto!!

Onsdag och bloggdag hos Pappersbiten. Då var det nya fina skolfoton i massor!! Vi gör oftast inte så mkt med dessa foton, kanske mormor får ett av kortet i ram till julklapp. Så jag bestämde mig för att scrappa 4 st i lite olika storlekar på samma LO.

Jag har använt mig av både färg & svart/vitt på samma LO, skapar lite annat intryck. jag har använt mig av papper från mme, Alphabet soup, die cut från samma serie samt en overlay från Basic Grey!

Lite olika teckensnitt,,,

Die-cut stjärnor och regnbågar som jag markerat med svart penna. Stjärnorna ligger också på 3.D kuddar.
Ni hittar det mesta av materialet hos Pappersbiten.
Önskar alla en härlig dag i snön!!



tisdag 9 november 2010

Veckans skiss!!

Idag är jag stolt att få berätta att det är min skiss som ni skall tolka hos Veckans skiss!!

Skissen!

Min tolkning:

Jag tolkade skissen ganska exakt denna gång. Korten är från vår underbara sommarresa till Öland. Här sitter vi på Böda sands resturang vid havet och njuter av en rysligt god middag och supergott vin. Solen skiner från en blå himmel och livet är riktigt bra.

Hoppas att du tolkar skissen också!!




söndag 7 november 2010

Lyckad tjejkväll!!

I fredags bjöd jag in massor av härliga tjejer för en kväll med smyckesvisning, vin och lite käk! Detta blev en riktgt lyckad och rolig kväll....

Härliga smycken från Dag&Natt som säljs av Frieda Owenmyr! Riktigt roligt men en väldig beslutsångest att välja bland dessa läckerheter.

Frida Aleryd...lika glad och sprudlande som alltid :)

Ja så här ser det ut när 12 tjejer bara dyker ner i smyckesgodis på bordet!!

2 snygga brudar... Malin och Anna!!

Ja, och så maten, snittar 12 olika varianter, lite ost, vindruvor, oliver och kladdkaka...Ja det uppskattades och var mycket gott!

Min favorit, en variant av bresola, gravat nötkött med vitlökssmak. Små knyten med ruccola i och pinjenötter samt en skvätt olivolja!!


Måste verkligen tack alla er tjejer som gjorde kvällen så rolig!! Tusen tack också till Frieda för smyckesvivningen...Absolut något att köra en repris på...




onsdag 3 november 2010

Dt alster för Pappersbiten!!

Att scrappa stora foton är absolut något som jag vill fortsätta med! Idag inspirerar jag på Pappersbitens blogg med denna layout!

Har man ett riktigt bra foto så är det en dröm att scrappa med stort foto! På bilden ser ni senaste tillskottet i Bäck släkten! Min kusin Peter och hans goa tjej Fredrika har fått denna lilla dockan, Theodora. Så roligt med tjejfoton.

Jag har jobbat med ett nytt kit från My Minds Eye- Alphabet soup boy! Detta är ett kit med dubbelsidiga papper samt ett ark med die-cut. Härliga färger och tema på dessa papper. Lite knappar från BG och stickets från OA samt Scenic Route.
Ni hittar dem i Pappersbitens webbutik!!



tisdag 2 november 2010

Utmaning- Monokromatiskt!!

Vilken ljuvlig helg vi har haft! Rekomenderar verkligen Vann spa & Resort!! Underbar mat och ljuvligt spa. Vi har verkligen kopplat av men även tränat 4 pass på gymmet, promenerat, badat i ispool, något jag aldrig i min vildaste fantasi trodde att jag skulle göra. Men detta var verkligen en ljuvlig och skärrande upplevelse. Har du inte provat- prova...grymt!!

En LO från maran i Alingsås som jag inte bloggat!

Camilla gav mig en utmaning i slutet på dagen- skapa något i monokromatiskt- svart/grått! Hade riktigt coola foton på barnens kusin Marcus. Han är en skatare och är riktigt duktig! Kolla bara bilderna.

I kväll blir det en härlig scrappkväll i Alingsås med mina fina scrappvänner...Ser jag fram emot! Måste nog börja packa lite kanske!!