torsdag 30 september 2010

Hjärnsläpp!!

Här hemma är det full fart!! Har inte scrappat ett enda alster sedan vi var hos Camilla för 3 veckor sedan!!
Dagarna består av mitt nya jobb, mina studier, killarnas aktiviteter samt lite hushållsarbete. När kvällen kommer orkar jag inte tänka på något alls utan hamnar alltid framför TV.n där jag sedan sommnar gott!!
Förra veckan lånade vi 3 filmer och jag sommna till alla!! Riktigt illa. Men så är det innan man kommer in i rutiner med allt som händer just nu. Jag har ju även min 25% tjänst kvar på Skogsfamiljen, så det går verkligen i ett!!

Men jag har hellre för mycket att göra än vara i den situationen jag var i våras- arbetslös!! Det var verkligen helt oinspirerande och krävande, var nog tröttare då när jag inget gjorde än vad jag är nu! Nu har man ständigt ett leende på läpparna och längtar tills man får gå till jobbet igen, det är en skön känsla!!

Men 2 kort har det blivit! Grannen skulle på dop och ville ha ett lite tuffare kort till "tjejen" Tilde som skall döpas. Så jag traskade hem och skapade detta.....

Ja visst blev det tufft men jag skapade ju för f**an ett killkort!!...Fick verkligen hjärnsläpp. När jag lämnade kortet till grannen så sa hon...Jättefint, men Tilde är ju en tjej!!

Så jag traskade hem och skapade ytterligare ett kort!!

Nu blev det i alle fall tjejigt och rosa.....
Nu har jag 2 dagar framför mig med studier.
Till helgen är det äntligen dax för Vårgårda maran! Det skall bli skitkul att bara scrappa och äta gott!! Längtar massor- skall bara hinna packa, skriva ut kort, rulla vaxljus samt prismärka allt i min loppislåda!!


måndag 20 september 2010

Happy Moment!!

Idag har jag jobbat min första dag som ekonomiassistent på " Stayhard" !! Underbart!! Pirrigt och nytt men det kändes riktigt bra och jag tror att det kommer bli en riktigt rolig resa. Sköna människor, schysta kläder och mycket personlig utveckling... Vad mer kan man önska!!?

Ytterligare lyckliga stunder är denna härliga sommriga bad -LO med 3 glada kids!!

Detaljbild mer mina favorit stickers från SRM (finns att köpa på http://www.scrapbook.com/)

Lite olika teckensnitt samt rub-on från BB!!



söndag 19 september 2010

Sköna söndag!!

Efter en fullspäckad vecka med aktiviteter för barnen, (gympa, fotboll & innebandy) studier, jobb + arbetsintervju var det skönt att det blev helg. Problemet var bara att hela huset var i en enda röra, städ, tvätt + långt gräs. Så hela lördagen gick åt till att städa, tvätta och klippa gräs, men otroligt skönt på kvällen när allt är fixat. Och när kvällen väl kom var det lite tapas, ostbricka och vin som gällde+ film och lördagsmys.

Men idag denna ljuvliga Söndag har vi bara slappat och myst. Promenerat, röstat och käkat en riktig smaskig 2 rätters middag.

Till huvudrätt blev det en otroligt god lammgryta med nystekta kantareller och grillat bröd!!

och till dessert en vit cholkadmousse med jordgubbsås....

och pricken över i:et att få slänga sig i soffan efter maten och bara softa en stund.
Nu blir det lite förberedelser för morgondagen, kläder skall strykas och naglar skall målas....



lördag 18 september 2010

Fiskedag!!

I våras var det dax för den årliga fiskedagen i Säm med TA Hydronics. Donnys arbetsplats brukar alltid sponsra så personal med familjer får lov att fiska i Put and take dammarna. Put and take dammar är fiskedammar med inplanterad ädelfisk, i detta fallat regnbågsöring och öring.

Musse var en riktigt stolt fiskare. Problemet var att när man släng ut metet med masken på kroken så skulle han bara veva in och kasta på nytt- ingen risk att få fisk då...men roligt var det.

Detaljbild med lite filtblommor, blad knappar och den lilla härliga charmsen.

Olika teckensnitt samt stickers från SRM stickers.



fredag 17 september 2010

Hösttema!!

I lördags var vi bjudna till en härlig scrapkväll hos Camilla. Som vanligt innehöll kvällen en liten skisstävling, god mat och gott sällskap och vin!! Scraplusten var på topp och det blev 3,5 LO.


En av layouterna jag skapade var denna nedan med Hösttema, detta är tävlingen för september hos Magdas. Älskar att få skapa med grönt, orange & brunt!!


Kortet är från förra hösten när hela familjen gick tips promenaden över Orraholmen. Här stannar man alltid efter halva sträckan och fikar, saft, kaffe och bulle....mums!!

Massor av härliga dekorationer, bland annat denna härliga blad- ranka som jag tiggde till mig från Camilla, tack så mycket.


Rub-on och stickers samt härliga oranga bokstäver i 2 olika typsnitt!!



torsdag 16 september 2010

Vinst!!

På maran i Nol för ett par helger sedan var en av tävlingarna att rita ett stämpelmotiv som man skulle få upptryckt som sin alldeles egen stämpel om man vann! Jag kan absolut inte rita så jag tänkte strunta i denna tävling. Men så kände jag att man måste ju vara med och ta chansen, specielt när det kan bli min egna personliga stämpel.

Jag tog ett hjärta och ritade av samt skrev Fam Bäck-Engström bara, enkelt men en rolig stämpel att använda i kort och dyligt!!
Och idag såg jag att jag var en av vinnarna....Gud va roligt!! Tack till er som röstat fram mig!!



tisdag 14 september 2010

Snabba vändningar!!

Ja livet är verkligen lustigt ibland. Som ni flesta vet så har jag varit arbetslös under hela våren och sommaren. Sökt jobb hela tiden och slitit som ett djur. Men ingen respons någonstans ifrån. Då bestämmde jag mig för att plugga och satsa på detta. I somras fick jag 1 veckas arbete som receptionist på Ascom här i Herrljunga. Trivdes jättebra. Hade turen att träffa Paula från Manpower då också.

Vilken lycka för mig- samma dag som jag började studera ringer Paula och erbjuder mig ett jobb, 100% men bara i 4 månader. Jag tackade nej för att kunna fortsätta studera.


Förra Tisdagen ringer paula igen och säger att hon har ett perfekt jobb till mig- I herrljunga 50%- som Ekonomiassistent. Perfekt tänker jag, då kan jag plugga på 50% och jobba resten. Åkte till manpower på Torsdagen för att göra ett Ekonomiassistent test- det gick toppenbra. Igår ringer Paula igen och säger att företagets VD och Ekonomichef vill träffa mig idag kl 9,00-

Oj vad pirrigt. Mötet gick jättebra och det kändes som jag hade en chans att få jobbet.
Och klockan 14,30 ringer Paula ytterligare en gång och meddelar.....



Du har fått jobbet!!!! Du börja på Måndag kl 9,00..............................


Helt galet....Är så lycklig, fattar inte riktigt än tror jag. Det kommer bli en utmaning, men nya arbetsuppgifter som jag inte jobbat med förut. Men jag är super redo för detta.


Och min nya arbetsplats är inte mindre än Stayhard Fashionline!!

Här kan du handla 130 olika märkessorter via webben eller varför inte besöka den nyöppnade Lagerbutiken i Herrljunga eller i Brunnsparekn Göteborg!!



måndag 13 september 2010

Bubblor....

Hos Stellas denna månaden hittade jag en så rolig skiss. Tyckte först inte om den men när jag väl satte igång så inspirerade den i massor. Skisser finner du HÄR!!

En vår dag i sommarstugan hos mormor och morfar.

Detaljbild: Nyinhandlade underbara stickerstexter från USA och lite Rub-on från BG!!


söndag 12 september 2010

Tävlingsbidrag!!

På Maran blev det ett par bidrag till tävlingar på webben. Den första är mitt bidrag till
Scrap-perras kluriga men roliga utmaning:
1-10 måste finnas med på din LO!!

1. Cardstock
2. Foto
3. Band eller spets
4. Typsnitt (handskriven text räknas som ett typsnitt)
5. Brads
6. Mönstrade papper
7. Blommor
8. Blad
9. Knappar
10. Halvpärlor eller Rhinestone

Här har jag dokumenterat Musses första gång med målarpennor i handen, iklädd cowboy hatt!!

Detaljbild!

Här kommer ytterligare en LO som är en skisstolkning hos Svensk Scrapbooking. Skissen hittar du HÄR!!


Killarnas favorit på Ölandsveckan blev Gokart. Denna banan besökte vi 2 gånger. Minikart för Musse och Juniorkart för Bobo


fredag 10 september 2010

Barnlediga!!

Äntligen har denna dag kommit.

Idag betyder detta utgång i Göteborg med goa Putte & Birgitta. Vi ska kolla på NATIONALTEATERNS 40 års Cabare på Trädgården.

Barnvakt ända tills i morgon- nice. Skönt att vakna i morgon bitti och bara kunna somna om!!
På kvällen i morgon blir det ytterligare en scrapkväll- då hos Camilla!!

Vilken lyxhelg:)


torsdag 9 september 2010

Vinnande LO!!

Ytterligare 2 layouter från helgmaran.

Ett mysigt kort på musse förra sommaren när han bekantade sig med en av killingarna inne på barnens zoo, borås djurpark. Mitt bidrag till en tävling hos Pojjo!!
Färgerna på layouten är helt på tok, men det får gå för denna gången.

Nattutmaningen denna lördag var att skapa ett alster med nattema + minst 1 stämpel. Jag hade ju det perfekta kortet (fast ett av mina sämre kort) Närmare nattema kan man väl inte komma. Nyårsafton när vi hade besök av familjen Dahlgren.
Killarna dricker öl och avfyrar raketer!!
Med denna LO blev jag framröstad som 1:a och fick ett kanonfint papperskitt från Freja Skapargård!!

Äventyret mot ett eventuellt jobb går vidare. Idag har jag varit på manpower och gjort ett Ekonomiassistent test. Det var skitnervöst men det gick riktigt bra. Så nu väntar vi på nästa steg.....

onsdag 8 september 2010

Scrapat från helgen!!

Nu kommer de första layouterna från helgens mara. Inspirationen var på topp. Har inte hunnit scrapa så mycket hemma det sista. Så det var så härligt att få lite gjort på träffen.


Min första LO som jag skapade var denna med kort från ponnyridningen på Borås djurpark. 2 glada killar på var sin häst. Ljuvligt!!

En less is more LO där Bobo har sin första poolträff med de andra lokala fotbollsklubbarna i kommunen. Stolt kille i sina fotbolls kläder!!


Som flera av er vet så min första dag på min studietermin kom ju ett jobberbjudande. Jag övervägde det noga och beslöt mig för att tacka nej. I går kom det ytterligare ett jobberbjudande som är såå skit intressant. Får se vad det kan bli...återkommer när jag kan berätta mera.

Nu åter till studierna :)


måndag 6 september 2010

Smått & Gott från helgens mara i Nol!!

I helgen var det scrapMara i Nol. Lina (mitten) var det som fixade träffen. Måste ge massor av beröm till henne för en fantastisk träff. Allt var toppen, bra mat, hembakat bröd, roliga tävlingar och pricken över i:et en egen bakelse med namnskylt på som en liten bonus!! Tackar för en härlig helg med härliga scrapptjejer, på bilden syns Emmeli, Lina och jag, med på träffen var också mina scrapvänner MalinD och MalinS.

Mycket inspiration var det i helgen, det slutade med 11 Lo,n och en liten altrad bok. Mina layouter kommer senare i veckan!! Lite tur hade jag också på träffen, vann på utlottningarna, 2 jättefina scrapkitt samt en av mina layouter med nattema blev framröstad som vinnare i en av tävlingarna...Så roligt!!

Denna lilla bok är till en supersöt liten kille som heter Sander!!

Baksidan i all enkelhet.



torsdag 2 september 2010

Kortmakeri!!

Här hemma har det varit lite scrapande på sista tiden. Full fart med skolböckerna heltid + 25% arbete. Förra veckan började Bobo skolan och Donny var på fiskeresa. Men nu bär det äntligen iväg i helgen till Nol och en 2 dagars mara, ska bli så kul. Kommer få träffa flera av mina bloggvänner!!

Eftersom det var fest i helgen så fick jag slänga ihop ett litet grattiskort till de 2 födelsedagsbarnen. En fiskare och en fixar/pysseltjej.

Lite fundersamt var det innan festen om det skulle vara ett bröllop på gång så då ville jag gardera mig med ett bröllpskort, ifall!!

Som ni vet så stängde ju Landstoken sin butik och jag blev av med ytterligare ett DT uppdrag. Gillar verkligen att ha DT uppdrag det ger mig inspiration. Men idag när jag kollade mailen så fann jag ett mail från Creative Scrappers. De sökte i sommras Gäst scrappare till sin skissida och de ville gärna att jag skulle vara med...

Åhh, så roligt. Så nu skall skissen tolkas och sedan kommer den att bloggas + gäst scraparnas alster på deras sida den 12 oktober!!