måndag 30 november 2009

CC;n avklarad!!

I helgen har det varit CC på svensk scrapbooking men Mima´s som arrangör!! Självklart var jag tvungen att hinna med ett par av tävlingarna.

En av tävlingarna var att inspireras av denna annons.

Jag inspirerades av det randiga samt det runda i annonsen. Så här blev min layout!

En annan tävling var att man skulle ha en bestämmd mening i titeln! JAG ÖNSKAR MIG....

Detta resulterade i denna LO där jag önskar mig sköna, varma och underbara sommrar i vår båt!!
Jag hann med 2 tävlingar till, en skissutmaning och en med dold journaling!! De kommer i veckan. Ha en skön regnig, kall och mörk dag!!

fredag 27 november 2009

DT Alster!!

Då var det redan fredag igen!! Har varit hemma sjuk hela veckan, fy vad tråkigt.... Har haft superont i luftrören och en dunder förkylning. Barnen har nog fått lite sviter av influensa sprutan för de har inte mått bra denna veckan heller!!

Men nu är det äntligen helg och jag börjar må lite bättre!! I morgon skall jag och Donny ha lite härlig egen vuxentid;) Nice!! Det blir bio och lite gott käk, mums!!
Fick också ett sådant superkul besked idag!! En LO jag skickade in till Tidningen Scrapbooking mm vill de publicera i tidningen januari/februari!! Så nu känner jag mig lite stolt, verkligen roligt.
Hoppas att alla får en underbar helg...
Kram kram

torsdag 26 november 2009

Lite kul!!

Ja mycket roligt finns det!!

Kika in HÄR så får ni se!!

onsdag 25 november 2009

Veckans skiss!!

Min tolkning av veckans skiss!!


Är verkligen helt såld på dessa underbara kort som jag hittat hos farmor och farfar!! Här kommer ytterligare 1 lo på min pappa...

Tessalonika!!

Det är så underbart när man hittar dessa här korten på sig själv!!

Dök ner i mina scrappsaker och scrappade detta kortet omedelbart!! Det är många som undrar var Tessalonika kommer ifrån! När jag var liten och mamma blev lite irriterad på mig och ville ha min uppmärksamhet, då ropade hon alltid Tessalonika. När jag var liten gillade jag det inte alls men nu tycker jag det är lite kul faktiskt, och nu är detta mitt Nick och DT namn på bloggar och forum!!
Har använt mig av de nya fantastiska pappren från Magnolias collection.

tisdag 24 november 2009

Dolly!!

Igår letade jag i lita gamla lådor och hittade då detta underbara kort på mig och min första ponny Dolly.
En dag när jag var 6 år och åkte till min farmor och farfar som jag brukade över helger och sommarlov så säger farfar till mig att jag skall gå in i ladugården, och det gör jag...och där står min lilla ponny. Hon var inte så gammal runt 8 månader och jag var då 6 år gammal!! Vilken lycka, jag glömmer aldrig den fantastiska känsla.

Kortet är taget några år senaren, här är jag ca 10 år gammal. Jag har så smått börjat rida lite barbacka tror jag..... Älskade att tillbringa tid med henne. Några år senare tog vi hem henne till Herrljunga och red in henne på riktigt, oj vad vi jobbade hårt, hon var så fruktansvärt envis. Men det gick bra och jag var till och med på någon liten tävling i hoppning.
Ytterligare några år senare började Dolly att visa ilska, började bitas och sparkas och var mkt opålitlig. Vi ville inte sälja henne till någon ny liten tjej då hon inte funkade riktigt, så vi beslutade att låta henne sluta sitt liv. Och det gjorde hon 14 år gammal!!
Kommer aldrig glömma denna tid, den var mycket speciell!!




måndag 23 november 2009

Fjällbacka & Förarbevis!!

I helgen var vi 14 glada kursdeltagare som åkte till Hamburgesund. Vi skulle ha lite praktiskt prov om sjöräddning, en tur i skärgården för att kolla på olika sjömärken och en tur in till Fjällbacka för att intaga en god lunch!!
Vi hade sådan otroligt tur med vädret, solen sken från en klarblå himmel. Då är det verkligen rätt plats att vara på havet!!

Här är Eva en av mina goa kurskamrater!!

Fjällbacka med solen i sikte. Här åt vi Stenungsbakad Italiens pizza...gissa om den var god;)

I Björners lilla träningsbåt fick vi öva på att styra upp båten i lovart eller lä om det kapsejsade bytet i vattnet. Dunkarna som vi plockade upp vägde 25 och 50 kg. Det var verkligen ingen lätt match att få upp dessa ur vattnet, men vi lyckades bra!!
Efter en heldag på havet åkte vi hemåt, sedan på kvällen var det ju dax för premieren av Robbinsson....
Idag är det en ny regnig dag och jag ligger faktiskt sjuk. Har kännt mig dassig ett tag. Idag när jag vaknade så var det rejält halsont samt huvudvärk!! Så det blir att ligga och kolla TV.n idag!!

fredag 20 november 2009

Äntligen helg!!

Ja då var det äntligen fredag igen!! Det är lååånga veckor nu. Först får man beskedet att man blir uppsagd, och det gör att man inte vill tillbringa 5 minuter till på sin arbetsplats...sedan MÅSTE man hoppa på heltid (jag har jobbat 85%det sista, varit ledig varannan fredag, underbart!!) och sedan skall man härda ut 5 Jävla...månader!! Ja ibland är det bara för jävligt!! Förutom detta har jag valt att hoppa av ett tag på scrappizredaktionen....känner att min inspiration och min tid inte räcker till för att inspirera andra när jag inte är inspirerad själv!! Kommer nog sakna det, men som sakt ...jag kan alltid återvända, när lusten kommer tillbaka!!

Men nog om tråkigheter;) I morgon bär det av till Hamburgesund, det är dax att köra lite båt! Rättare sakt 20 meters båt!! Ha ha, detta skall bli spännande. Ivårat förarbevis ingår en del praktiskt prov och detta skall utföras i morgon med 15 andra glada båtägare!!
Håll tummarna för mig!! Lite härliga bilder kommer i morgon kväll från en förhoppningsvis solig och alldeles underbar dag på bohuskusten!!
Trevlig helg alla!!

Kram kram......

torsdag 19 november 2009

Samma papper 2 layouter

Dt Uppdrag för Stämpelstudion!
Här har jag använt mig av ett papper från Vivi Gade Design på 2 layouter. Framsidan är ett underbart Julpapper med text och baksidan är ett underbart papper i rosa, med hjärtan på. Jag har använt samma upplägg och wellpapp till båda layouterna.


Min första LO blev en romantisk LO från ett kompisbröllop. Jag har rivit och chalkat både pappret och wellpappret. Sparsamt dekorerat med ett band och en underbar klocka. Jag har bundit ihop 3 rosor och skrivit text med dymon!!


Min 2:a LO från samma papper blev en jul layout. Jag har jobbat med samma upplägg för att se hur stor skilnad det kan bli med olika teman. Även på denna LO har jag rivit, chalkat och dekorerat sparsamt. Jag har satt flera brads flingor på överkanten, ett band med jultema och även här en klocka. Under kortet har jag lagt punchinella, och en tag i härlig julröd. Jag har en stor vit ros som jag har lagt glitterlim på. Till båda layouterna har jag använt mig av slätt cardstock.
Ni hittar det mesta av materialet i shoppen hos Stämpelstudion!!

onsdag 18 november 2009

Skissutmaning!!

Jag blev inspirerad av en skissutmaning hos Scrapptorget. Självklart var jag tvungen att tolka den. Kortet som passade perfekt är bröllopskortet på min mormor och morfar 1952.


Är inne på Vintage nu. Jag har scannat massor av gamla kort från pappas uppväxt och även från mammas. Superkul att göra iordning dessa kort.

måndag 16 november 2009

Norge album!!

Idag kommer mitt läääängsta blogginlägg någonsin!! Tänkte först att jag skulle dela upp det, men bestämmde mig för att blogga hela Norge albumet på en och samma gång!! Jag valde att göra mitt album i 8*8 (20x20cm) och jag har bara använt papper från de 2 senaste pappersalbumen från October Afternoon, Report Card & Farm Frech. Jag har tolkat skisser från Joggemias för att göra upplägget enkelt och smidigt!! Så här kommer de 21 layouterna från vår resa till Norge 2008.


















Vad tyckte ni om upplägget? Vilken blev din favorit!! Lämna gärna en liten kommentar om albumet!!
Kram kram.....

lördag 14 november 2009

Per moberg & Gravv test!!

Till Magdas scrapfeber var en av utmaningarna att scrappa med 3 eller fler kort. Jag hittade dessa fantstiska bilder när vi fick reda på att lilla Musse låg i magen!! Då var vi i väg i Spanien på Mallis och hade en underbar semester!!


En annan av utmaningarna var att inspireras av Per Moberg och hans nya kokbok! Jag och Linda var nere på bokmässan veckan före och träffade då Per i en av sina signeringsmontrar!! Självklart var det att scrappa ett kort av kocken själv!!



fredag 13 november 2009

3:e pris.....

Jag hoppade på oktoberutmaningen hos Designat. Det var färgtema! Orange, lila, grönt & svart.
Mitt bidrag blev framröstat till ett 3:e pris!!

Jättekul!! Tack för det....

Då var det bara att springa in till Designats webbshop och handla lite för presentkortet!!

torsdag 12 november 2009

DT uppdrag med Vivi Design!!

Mitt nya DT paket från Stämpelstudion har landat hos mig!! Denna gången var det ljuvliga pappere från Vivi Design, samt chipboard swirls, underara brads, stora vackra rosor och foam ark till cuttelbuggen!!




Min Lo denna veckan är på Bobo när vi är på vår underbara resa till Norge 2008. Det blev massor av härliga Hallonstrån som vi plockade. Jag har skrivit ut kortet i antik, gillar att en färg då blir skarpare än de andra!!

Jag har även inspirerats av en skiss som vännen Malin gjort. Fastnade direkt för skissen och kännde att jag var tvungen att tolka den, skissen ser ut så här

Jag har använt mig av min acrylfärg för att måla både chipboarden och foamen. Jag har även chalkat och glazat!!

Ni hittar materialet i shoppen och mer om mitt DT uppdrag HÄR, tyvärr så finns pappren bara i den fysiska butiken..

Missa inte att kika in här på måndag, då kommer jag visa mitt Norge album!! 21 LO,n.

onsdag 11 november 2009

Inspiration!!

Denna månaden är det ju skisstävling hos Stämpelstudion!! Idag visar DT tjejerna sina tolkningar av skissen på Stämpelstudions blogg!!



Så här blev min tolkning av min egna skiss!!


Hoppas att ni hänger på tävlingen, ni har till den 30/11 att maila in era bidrag!!


måndag 9 november 2009

21 layouter!!

Här på Spånhults herrgård i Norrahammar spenderade jag och Malin helgen tillsammans med Scrappizredaktionen. Mycket hann jag med, jag fick scrappat vår underbara resa som vi gjorde till Norge 2008 i samband med min 35 års-dag. Vi åkte trollstigen och besökte bla. underbara Geiranger. 21 LO, n blev det i formatet 20x20 cm!!


Här har vi tjejerna från Scrappiz, närmast kameran, Malena, Lotta "chefen Sara" och Åsa


Resterande gäng på andra sidan bordet, närmast kameran Malin, Petra och slutligen Sandra.


Vi hade ett flertal olika utmaningar och skisstolkningar. Detta kommer att bloggas framöver. Inspirationen flödade verkligen och det var en trevlig helg med god mat, vin och även en hurtig powerwalk kl 07,30 på Söndags morgon (tidigt då jag och malin slutade babbla typ kl 01,30på natten) Men vad gör man inte för att kunna dricka lite extra vin.....

fredag 6 november 2009

Novemberskissen på Scrappiz!!

Denna månaden är det jag som står för månadens novemberskiss på scrappiz!!




Hoppas att ni vill vara med och tävla! Ni hittar information om tävlingen HÄR!!

Här kommer min tolkning, jag fick dessutom 2 fina sponsor papper från Graphic Minds som också sponsrar denna tävling!!

Nu är det packning som gäller, imorgon bitti åker jag och Malin till Jönköping för en 2 dagars DT träff med hela Scrappizgänget!!
Trevlig och skön helg till er alla!!
Kram kram.....

torsdag 5 november 2009

Spillbits inspiration för Stämpelstudion!!

Idag blev det lite spillinspiration för Stämpelstudion!! Jag har altrat lite tändsticksaskar, en lite bok, servettringar samt en placeringsrulle!!

Jag har bara använt spill från mitt DT paket och pappren kommer från Inkido!! För detaljerade bilder och mer info om mitt DT uppdrag så kan ni kika in HÄR!!

onsdag 4 november 2009

Tävling hos Stämpelstudion!!

Då var det dax att dra igång lite tävlingar på Stämpelstudions blogg!! Denna månad är det en skiss, ritad av mig som vi vill att ni tolkar. Både kort och LO är välkommna.



Vi vill ha erat alster senast den 30/11 kl 23,59. Maila till tessalonikas(snabela)hotmasil.com. Minsa bilden till 500*500pxl
DT teamet kommer att rösta fram 2 vinnare, en för LO och en för kort.
Mer information om tävlingen hittar ni HÄR!!

Hoppas att ni vill vara med!!



måndag 2 november 2009

De 2 sista!!

Här kommer mina sista 2 lo,n från rottneträffen!! Nu blir det till att hugga in i julkorten. Köpte en underbar stämpel från BoBunny som jag tänkte skulle få jobba hårt till denna julen!!



Nu laddar vi inför helgens roliga träff som vi DT inspiratörer på Scrappiz skall ha i Jönköping! Vi skall bo på en underbar herrgård. Det blir scrapp i 2 dagar, lite utmaningar och framför allt så skall det bli jättekul att träffa alla!! Jag och Malin kommer nog få en toppenhelg;)